Een woning kopen doe je niet zomaar. Het is een unieke gebeurtenis, want je koopt hoogstwaarschijnlijk slechts een enkele keer in je leven een nieuwe woning. Een grote stap in je leven, en niet vergelijkbaar met de dagelijkse gang van zaken. Veel woningzoekers ervaren dit traject als stressvol. Er komen namelijk allemaal zaken op je af waar je (zoals we al hebben aangegeven) niet dagelijks mee bezig bent. Maar wij wel! Het Geldersch Huys Makelaars heeft veel ervaring in de aan- en verkoop van woningen. Het werk en de zorg rondom de aankoop van jouw droomwoning nemen wij graag uit handen.

Waarom aankoopbegeleiding?

Een droomhuis vinden en kopen is best een lastig proces. Heb je zelf jouw ‘droomhuis’ gevonden, dan krijg je te maken met zaken waar je niet dagelijks mee bezig houdt. Denk bijvoorbeeld aan het onderhandelen over de prijs, de bouwtechnische beoordeling, de (juridische) voorwaarden en de uiteindelijke overdracht. Zaken die heel belangrijk zijn, maar die je misschien over het hoofd ziet. Het Geldersch Huys Makelaars wil je graag al deze zorgen uit handen nemen en begeleiden bij een goede afwikkeling van dit gehele proces. Wij noemen dit de aankoopbegeleiding. Tijdens het aankopen staan we volledig aan jouw zijde en behartigen wij jouw belang. Het kopen van een woning is namelijk ook een proces waar je van moet genieten!

Hoe werkt de aankoopbegeleiding

Bij Het Geldersch Huys Makelaars wordt gewerkt volgens een aankoopstappenplan. Rond dit plan worden de volgende stappen gezet in de aanloop naar jouw droomwoning.

Kennismakingsgesprek en zoektocht
In een oriënterend gesprek zetten wij jouw wensen op papier. In welke wijk wil je graag wonen (en waar juist niet?), in welke prijsklasse zoek je en waar moet jouw droomwoning aan voldoen. We nodigen je graag uit bij ons op kantoor zodat we persoonlijk jouw wensenlijst kunnen opstellen. Met deze wensenlijst houden wij onze ogen en oren goed open en gaan op zoek naar de passende woning. Je bent vaak als een van de eerste op de hoogte. Wanneer er een passende woning is gevonden nemen we stap 2. 

Bezichtiging
Tijdens bezichtigingen letten wij op de details. Vanuit onze ervaring weten wij dat een versgebakken appeltaart, mooie bos bloemen, smaakgevoelig interieur of een kaartje op tafel kunnen afleiden van hetgeen dat echt belangrijk is. Voorafgaand aan de bezichtiging nemen voor jou de relevante stukken door in de verkoopdocumentatie zoals bijvoorbeeld de verkoopvragenlijst en het eigendomsbewijs. Wij schrijven alle bijzonderheden op zodat we dit kunnen navragen en zo nodig verder onderzoeken. Worden er bijvoorbeeld speciale clausules verwerkt in de koopakte, of zijn er bijzonderheden gemeld door de verkoper over de bouwkundige staat? 

Bouwkundige keuring
Wanneer er twijfels zijn over het onderhoud en de staat van het object kan ons advies zijn om een bouwkundig bureau in te schakelen. Tijdens de inspectie door dit bureau zijn wij aanwezig en beoordelen wij het inspectierapport.  De onderhandelingsstrategie wordt hier natuurlijk op aangepast. Een bouwkundige keuring wordt door ons vaak als voorbehoud meegenomen in de koopovereenkomst. 

Onderhandeling en opstellen koopovereenkomst
Onderhandelen is een moeilijk en intensief proces. Je wilt niet te veel betalen, maar ook niet achter het net vissen. Wij voeren de onderhandelingen namens jou uit. We bespreken elke stap die we uitvoeren en adviseren jou in dit proces. Alles gaat in overleg met jou als koper. Tijdens de onderhandelingen behartigen wij natuurlijk jouw belang! 

Nadat alle afspraken zorgvuldig zijn gecommuniceerd en vastgelegd, wordt door de verkopende partij de koopovereenkomst opgesteld. Deze koopovereenkomst wordt minutieus door ons kantoor gecontroleerd. Artikelen en voorwaarden die niet zijn afgesproken moeten worden verwijderd. Hier zullen wij in overleg met de andere partij voor zorgdragen.

Voorafgaand aan de ''echte'' tekenafspraak nodigen we je ook uit bij ons op kantoor om de akte door te nemen. Wij leggen elk artikel in een andere bewoording (en dagelijks taalgebruik) uit. Zo weet jij precies waarvoor je tekent en wat het allemaal betekent. Wanneer de koopovereenkomst definitief akkoord is, wordt er een tekenafspraak gepland bij ons op kantoor.

Eindinspectie en sleuteloverdracht
Het moment is daar: de eindinspectie en de sleuteloverdracht! Je hebt er lang naartoe geleefd. Tijdens deze eindinspectie en bij de notaris zijn wij aanwezig en controleren wij of de woning conform afspraken wordt opgeleverd, dat de meterstanden juist zijn genoteerd en de akte van levering in orde is. De akte van levering zorgt er namelijk voor dat jij definitief eigenaar wordt van de woning. Je kunt met een gerust gevoel jouw handtekening onder deze akte oftewel.... jouw droomhuis zetten! 

Neem vrijblijvend contact op

Veel woningzoekenden hebben al gebruik gemaakt van onze aankoopbegeleiding. Hebben wij je interesse gewekt en mogen wij samen met jou de stappen doornemen in jouw wooncarriére. Neem geheel vrijblijvend contact op met ons kantoor door onderstaand contactformulier in te vullen. Wij nemen dan direct contact met je op om een afspraak te maken of telefonisch alles te bespreken. Je ontvangt van ons allereerst een vrijblijvende offerte met daarin nogmaals kort uitgelegd wat onze aankoopdienstverlening inhoud. Deze offerte is op basis van no cure no pay! Wordt er geen woning via ons kantoor aangekocht, dan sturen wij ook geen factuur (dat is natuurlijk logisch!). Wij gaan graag de samenwerking met jou aan om jou écht thuis te brengen! 

Nieuwsgierig naar welke woningzoekers wij al hebben begeleid? Neem een kijkje op onze pagina aangekocht. Hier staan alle objecten waar wij de kopers hebben geholpen. Klik hier