Een woning kopen doe je niet zomaar. Het is een unieke gebeurtenis, want je koopt hoogstwaarschijnlijk slechts een enkele keer in je leven een nieuwe woning. Een grote stap in je leven, en niet vergelijkbaar met de dagelijkse gang van zaken. Het Geldersch Huys Makelaars heeft veel ervaring in de aan- en verkoop van woningen. Het werk en de zorg rondom de aankoop van jouw droomwoning nemen wij  graag uit handen.

Waarom aankoopbegeleiding?

Een droomhuis vinden en kopen is best een lastig proces. Heb je zelf jouw ‘droomhuis’ gevonden, dan krijg je te maken met zaken waar je niet dagelijks mee bezig houdt. Denk bijvoorbeeld aan het onderhandelen over de prijs, de bouwtechnische beoordeling, de (juridische) voorwaarden en de uiteindelijke overdracht. Zaken die heel belangrijk zijn, maar die je misschien over het hoofd ziet. Het Geldersch Huys Makelaars wil je graag al deze zorgen uit handen nemen en begeleiden bij een goede afwikkeling van dit gehele proces. Wij noemen dit de aankoopbegeleiding.

Hoe werkt de aankoopbegeleiding

Bij Het Geldersch Huys Makelaars wordt gewerkt volgens een aankoopstappenplan. Rond dit plan worden de volgende stappen gezet.

Kennismakingsgesprek
In een oriënterend gesprek zetten wij jouw wensen op papier.

Zoektocht
Aan de hand van deze wensen gaan wij samen op zoek naar een geschikte woning.

Bezichtiging
Tijdens bezichtigingen letten wij op de details. Vanuit onze ervaring weten wij dat een versgebakken appeltaart, mooie bos bloemen, smaakgevoelig interieur of een kaartje op tafel kunnen afleiden van hetgeen dat echt belangrijk is.

Bouwkundige keuring
Wanneer er twijfels zijn over het onderhoud en de staat van het object kan ons advies zijn om een bouwkundig bureau in te schakelen. Tijdens de inspectie door dit bureau zijn wij aanwezig en beoordelen wij het inspectierapport.  De onderhandelingsstrategie wordt hier natuurlijk op aangepast.

Onderhandeling en opstellen koopovereenkomst
Onderhandelen is een moeilijk en intensief proces. Je wilt niet te veel betalen, maar ook niet achter het net vissen. Nadat alle afspraken zorgvuldig zijn gecommuniceerd en vastgelegd, wordt door de verkopende partij de koopovereenkomst opgesteld. Deze koopovereenkomst wordt minutieus door ons kantoor gecontroleerd. Wanneer de koopovereenkomst definitief akkoord is, wordt er een tekenafspraak gepland bij ons op kantoor.

Eindinspectie en sleuteloverdracht
Het moment is daar: de eindinspectie en de sleuteloverdracht! Je hebt er lang naartoe geleefd. Tijdens deze eindinspectie zijn wij aanwezig en controleren wij of de woning conform afspraken wordt opgeleverd, dat de meterstanden juist zijn genoteerd en de akte van levering in orde is.  Je kunt met een gerust gevoel jouw handtekening onder jouw droomhuis zetten! 

Neem vrijblijvend contact op

Veel woningzoekenden hebben al gebruik gemaakt van onze aankoopbegeleiding. Hebben wij je interesse gewekt en mogen wij samen met jou de stappen doornemen in jouw wooncarriére. Neem geheel vrijblijvend contact op met ons kantoor (0341-354635 / info@hghmakelaars.nl). Wij staan je graag te woord!