Vorige | Volgende

Halvinkhuizerweg 1 Putten

Huurprijs op aanvraag

Bewaar object

Omschrijving

De molen van Putten

Dit unieke (beleggings-)object is een rijksmonument en wordt nu te koop aangeboden.

De molen is nog steeds in gebruik als graanmolen en wordt door een aantal vrijwilligers in bedrijf gehouden. Hierdoor zien wij in Putten regelmatig de wieken draaien. Het graan (gerst, mais en tarwe) wordt o.a. gebruikt voor menselijke consumptie en veevoer.

Op dit rijksmonument is (nog) subsidie beschikbaar.

De molen ligt nabij het (winkel-)centrum van Putten, op een ruim perceel van circa 1517 m2 eigen grond. Op dit terrein bevinden zich naast de Molen nog twee bijgebouwen, welke verhuurd zijn aan een tuin- en dierenspeciaalzaak.

In het bijgebouw, dat parallel aan de Halvinkhuizerweg ligt, bevindt zich op de begane grond de winkelruimte. Deze heeft een oppervlakte van ongeveer 130 m2 . Deze winkelruimte is voorzien van toilet en pantry met kantoor. Daarboven is nog een ruime zolderverdieping aanwezig van ongeveer 120 m2 . Het andere bijgebouw wordt gebruikt als opslagruimte en heeft een oppervlakte van 187 m2 en bergzolder.

De huurovereenkomst van de tuin- en dierenspeciaalzaak is in te zien, na telefonische afspraak, op ons kantoor Het Geldersch Huys makelaars. Ook voor meer informatie over de subsidie van dit rijksmonument kunt u op ons kantoor terecht.

Bijzonderheden:
De Molen van Putten is een korenmolen met als naam 't Hert of het Hert. De naam verwijst naar het gemeentewapen van Putten, dat op de molen staat. De molen is in 1899 afgebouwd. Vr 1899 heeft er een houten achtkant gestaan die toentertijd is afgebrand. Er zijn nog twee koppel maalstenen aanwezig. Een voor malen t.b.v. consumptie en het andere voor veevoer. De kap van de molen is in 1991 voorzien van Engels kruiwerk. De kap wordt gekruid met een kruirad. Het luiwerk (ophijsen) van de zakken graan bestaat uit een gaffelwiel, luias en een luitafel. De molen is gerestaureerd in 1933, 1965 en 1991. Bij de restauratie in 1933 werden de wieken gestroomlijnd met zogenaamde Dekkerwieken. In 1965 zijn deze vervangen door fokwieken van het systeem Fauel met remkleppen. De fokwieken hebben een 2 stralenprofiel. In 1991 zijn de roeden en het hekwerk, de staart, de omloop, het kruiwerk en de rietbedekking vervangen. De stalen potroeden werden toen vervangen door gelaste, stalen roeden.

In november 2009 zijn de windpeluw en het steenbed vervangen. Ook zijn de voeghoutkoppen versterkt met 20 mm dikke, polyester gebonden glasvezelwapeningstaven en aangegoten met epoxyharsen gemengd met een vulstof.

Een uitgebreide brochure is verkrijgbaar bij ons op kantoor.

Tijdens een bezichtiging brengen wij u graag op de hoogte van de details en van de mogelijkheden van dit unieke (beleggings)object.

Vraagprijs: nader overeen te komen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Hoofdbestemming
overige
Functies
overige
Aanvaarding
In overleg

Financieel

Conditie servicekosten
per vierkante meters per jaar
BTW servicekosten
ja

Details

In aanbouw
nee

Woning

Energie

Parkeergelegenheid

BTW belasting
nee
BTW belasting (overdekt)
nee

Veilinginformatie

Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object