Het aankopen van een woning bestaat uit verschillende stappen. In onderstaand overzicht treft u stap voor stap onze aankoopdienstverlening.

Kennismaking

Allereerst brengen wij uw woonwensen in kaart tijdens een persoonlijk gesprek. De vraag die hier centraal staat: 'Waar bent u precies naar op zoek?'

Wat zijn de ontwikkelingen en mogelijkheden

Op basis van uw wensen bespreken wij graag de mogelijkheden met u. Daarnaast bespreken wij de ontwikkelingen van de woningmarkt in ons werkgebied.

Financiële check

Een zoekbudget is net zo belangrijk als uw woonwensen. Desgewenst kunnen wij u in contact brengen met een erkende hypotheekadviseur voor een financieel gesprek. Vanuit ons netwerk weten wij precies welke adviseur het beste bij u past. Klik hier voor meer informatie over onze hypotheekadviseurs.

De huizenjacht

Via ons netwerk gaan wij op zoek naar woningen, die aan uw zoekprofiel voldoen. Wij houden de markt in de gaten en attenderen u direct op mogelijke nieuwe woningen.

Bezichtiging

Wanneer er een geschikte woning is gevonden, plannen wij samen met u een bezichtiging in. Voorafgaand aan de bezichtiging nemen wij alle verkoopdocumenten voor u door. Dit geldt ook wanneer u zelf een mogelijke woning heeft gevonden.

Nader onderzoek

Wellicht zijn er na de bezichtiging vragen die u wilt uitzoeken. Dit werk nemen wij u uit handen. Daarnaast doen wij onderzoek naar de bouwkundige staat van de woning, de juridische aspecten en eventuele bijzonderheden vanuit de verkoopdocumentatie. Ook krijgt u natuurlijk een gericht advies van uw aankoopmakelaar rondom de actuele waarde van de woning.

Onderhandeling

Bent u na de bezichtiging en ons onderzoek enthousiast geworden over uw potentiële droomwoning? Aansluitend starten wij namens u de onderhandeling met de verkopende partij. Het aankopen van een woning gaat gepaard met emotie, daarom voeren wij als uw aankoopmakelaar de onderhandeling uit. Wij adviseren u gericht inzake het voorstel en eventuele voorwaarden.

Controle koopovereenkomst

Na een succesvolle onderhandeling zal de verkopende partij de koopovereenkomst opmaken. Als uw aankoopmakelaar controleren wij de koopovereenkomst en de bijbehorende bijlage(n).

Monitoren looptijden

De looptijd van het financieringsvoorbehoud, bouwkundige keuring en de bankgarantie houden wij voor u in de gaten. Eventueel pakken wij ook de communicatie met de bouwkundige keurder, taxateur en hypotheekadviseur voor u op vanuit ons netwerk.

Controle notariële akte

Voor de definitieve eigendomsoverdracht is een notariële akte benodigd. Ook deze overeenkomst controleren wij kritisch.

Eindinspectie en sleuteloverdracht

Een spannende dag; u ontvangt vandaag de sleutels van uw nieuwe woning. Tijdens de eindinspectie en sleuteloverdracht zijn wij als uw aankoopmakelaar aanwezig. Wij controleren of de woning conform afspraak wordt achtergelaten door de verkopende partij. Na de eindinspectie gaan wij met u mee naar de notaris.

Kennismaken met de aankoopmakelaars

Zoals u ziet is de aankoopdienstverlening van ons kantoor opgebouwd uit diverse stappen. Wilt u kennismaken met een van onze aankoopmakelaars en de mogelijkheden bespreken? Plan geheel vrijblijvend een aankoopgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek vertelt één van onze makelaars u graag meer over deze dynamische woningmarkt.

Contactformulier