Elke woning is uniek, daarom wordt ieder verkoopproces door ons kantoor anders benaderd. U ontvangt na het indicatiegesprek met de makelaar een uitgebreid rapport met een uitwerking van alle mogelijke opties die wij u aanbieden. Tijdens het verkopen van uw woning lopen wij het onderstaande verkoopstappenplan door. Voor uw woning worden op maat aanvullende mogelijkheden geboden.

1. Kennismaken met u en uw woning

Niet alleen willen we graag met u kennis maken, maar ook met uw woning. U ontvangt na het indicatiegesprek een rapport met het advies van ons kantoor. Om goed beslagen ten ijs te komen ontvangt u van ons uitgebreide verkoopdocumentatie. De makelaar zal u tijdens het eerste gesprek een aantal voorbeelden tonen. Zo weet u precies wat u te wachten staat.

Daarnaast verzamelt ons kantoor informatie vanuit de documenten uit het Kadaster, het eigendomsbewijs en het bestemmingsplan.

2. Doorspreken van uw offerte en indicatie

Samen met uw makelaar bespreekt u de offerte en de mogelijkheden. De concrete afspraken worden door ons kantoor genoteerd en uitgewerkt.

3. Inverkoopname woning

Voordat wij uw woning op beeld zetten, ontvangt u van ons tips om uw woning klaar te maken voor de inverkoopname. De makelaar accentueert samen met de fotograaf het beeld van uw woning. Naast professionele fotografie gebruikt ons kantoor ook meerdere 360 graden foto's, de woningvideo en het meetrapport in de presentatie van uw woning. Uw woning is op deze manier het perfecte plaatje.

4. Opmaak verkoopdocumentatie

De door u ingevulde verkoopdocumentatie, wordt door uw makelaar gecontroleerd en waar nodig aangevuld. Deze documentatie spreekt u samen met de makelaar door. De foto's van uw woning worden verwerkt in een brochure die wordt versterkt met een wervende aanbiedingstekst. De complete verkoopdocumentatie wordt allereerst ter controle aan u aangeboden.

5. Benaderen van ons netwerk

Ons kantoor beschikt over een breed netwerk. Na akkoord op de verkoopdocumentatie benaderen wij woningzoekers persoonlijk, die de mogelijke koper van uw woning kunnen zijn. Het is immers mogelijk dat de koper zich al bevindt in ons netwerk.

6. Online aanmelden van uw woning

Het online aanmelden van uw woning betekent dat de woning op Funda en onze online kanalen wordt aangemeld. Ons kantoor bezit diverse actieve social media kanalen. Wij doen net dat extra stapje om de moderne woningzoeker te benaderen. Periodiek ontvangt u van de makelaar een persoonlijke voortgangsrapportage met daarin de ontwikkelingen van uw verkoopproces.

7. Bezichtigingen inplannen

Wanneer woningzoekers een bezichtiging aanvragen, worden deze in overleg met u als verkoper ingepland. Uw makelaar verzorgt de bezichtiging bij uw woning.

Na afloop van de bezichtiging neemt uw makelaar contact op om het één en ander met u door te spreken.

8. De onderhandeling van uw woning

Wanneer er een voorstel wordt gedaan op uw woning bespreekt uw makelaar de strategie. De onderhandelingen worden uitgebreid met u doorgesproken en overlegd.

9. Opstellen koopovereenkomst

Na een succesvolle onderhandeling wordt door ons kantoor de koopovereenkomst opgemaakt. Alle gemaakte afspraken worden door ons vastgelegd. Uw makelaar neemt de koopakte met u door tijdens een afspraak bij ons op kantoor.

10. Monitoren looptijden

Eventuele looptijden inzake ontbindende voorwaarden worden door ons kantoor nauwgezet gecontroleerd. U blijft tijdens het gehele proces op de hoogte van de voortgang.

11. Controle notariële akte

Voor de juridische overdracht van uw woning is een notariële akte benodigd. De concept leveringsakte en nota van afrekening van de notaris wordt door ons kantoor gecontroleerd.

12. Eindinspectie en overdracht van de woning

Voorafgaand aan de afspraak bij de notaris vindt de eindinspectie plaats. Uw makelaar is aanwezig tijdens de eindinspectie. Aansluitend vertrekken we gezamenlijk naar de notaris voor de afronding.

13. Afsluiting samen met ons

Ons kantoor begeleidt u graag met de verkoop van uw woning. Om het prettige proces af te sluiten, ontvangt u altijd een aandenken van onze dienstverlening.

U ziet; het verkoopproces van uw woning bestaat uit meerdere stappen. Ons kantoor begeleidt u graag tijdens deze stappen van de verkoop van uw woning. In het gehele verkoopproces staat uw belang centraal. Vrijblijvend kennis maken met ons? Neem contact op via het contactformulier om een afspraak te maken. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contactformulier