Na het succes van Rimpeler fase 1, 2 en 3 volgt nu fase 4a, als één van de laatste schakels in de uitbreiding van Putten richting het station. Rimpeler is een nieuwe, duurzame woonwijk met het dorpscentrum op fietsafstand, het NS-station op loopafstand én met, via de A28, een goede ontsluiting naar het stedelijk gebied.

De woonstraten in Rimpeler krijgen een functioneel en sfeervol karakter. Een goede verdeling tussen parkeren, groen en hoogwaardige verharding. Links en rechts van de Rimpelerweg liggen de woonerven. Deze worden gekenmerkt door doodlopende straten waar auto en voetganger gelijk zijn. voor het grootste gedeelte wordt dit gebied gebruikt als openbare ruimte, een gezamenlijke ontmoetingsplek. De straten krijgen een informeel karakter. Dit wordt bereikt door het verkeersgebied en het verblijfsgebied met elkaar te versmelten. De trottoirs, parkeerstroken en straten zullen zacht in elkaar overgaan. De materialen en kleuren zullen gekenmerkt worden door een palet van natuurlijke kleuren: bruin, roodbruin en geelbruin.

Door het gehele plan loopt een fietsroute die het centrum van Putten met het station verbindt. Hierdoor ontstaat er door de wijk een zogeheten “groene ader”. Aan deze groene ader zullen openbaar groen en speelvoorzieningen worden gerealiseerd. De inrichting zal natuurlijk zijn met hagen, bomen en gazons.

Fase 4a bestaat uit 17 eengezinswoningen  waarvan 6 twee-onder-één-kapwoningen, 3 hoekwoningen, 1 eindwoning en 7 middenwoningen. 

Net als alle andere woningen in dit nieuwbouwproject worden de woningen uit fase 4a geheel gasloos gebouwd en voorzien van een bodemwarmtepomp met voorraadvat. Vanaf deze warmtepomp wordt een laag temperatuur vloerverwarming door de woning aangelegd. De temperatuur wordt geregeld door middel van een kamerthermostaat in de woonkamer. Vanaf het voorraadvat worden leidingen aangelegd voor warm tapwater naar de keuken en de badkamer. Uitbreiding van het voorraadvat naar 300 liter is mogelijk. De woning wordt geventileerd met natuurlijke toevoer. De binnenlucht wordt mechanisch afgezogen. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst om stroom op te wekken. Tot slot wordt de woning zeer goed geïsoleerd, om warmteverlies te voorkomen. 

U krijgt als koper de mogelijkheid om de woning op uw wensen af te stemmen. Tot de ruwbouwopties behoren onder andere een woonkameruitbreiding, een andere indeling, het inrichten van de zolder of een dakkapel of dakvenster. Tot de afbouwopties behoren onder andere extra elektra aansluitingen, andere binnendeuren, ander sanitair of uitbreiding van de keukenaansluitingen. Ook is het mogelijk om het verwarmingssysteem uit te breiden met ventilatieconvectoren voor extra comfort. 

De inschrijvingsperiode van dit project is inmiddels verstreken. Wilt u op de hoogte worden gehouden van een volgend project, neemt u dan contact met ons op.

 

Bekijk het aanbod